vineri, 20 mai 2011

Marian şi Victoria Zidaru, „Trăind şi lucrând la Dusseldorf”



Uniunea Artiştilor Plastici are plăcerea să vă anunţe expoziţia „Trăind şi lucrând la Dusseldorf” a artiştilorMarian şi Victoria Zidaru, care va fi găzduită de Galeria Simeza în perioada 26 mai – 7 iunie 2011.
Vernisaj: 26 mai orele 18.00
Recent întorşi dintr-o rezidenţă artistică la „Kulturampt  Dusseldorf”, perioadă în care cei doi au readus expresia plastică unei zone concentrate pe concept, artiştii Zidaru au avut în ultima vreme o perioadă creativă extrem de fertilă care s-a materializat  într-o suită de proiecte, expoziţii de tapiserie, obiect, film şi sculptură prezentate la Atelierul am Eck , Atelier Ausstelung –  din Meinersen  şi la galeria Gerhard Hauptmann Haus din Dusseldorf.
Expoziţia „Trăind şi lucrând la Dusseldorf!” prezintă, preponderent, un proiect început de Zidaru la Dusseldorf şi susţinut de Oliver Gather, curatorul rezidenţei de la Kulturampt Dusseldorf. Intitulat „Îngerul Călător”, proiectul constă dintr-un înger realizat în manieră personală, dintr-o scândură, deplasat şi fotografiat în diverse situaţii. Astfel, Marian Zidaru a străbătut oraşul cu Îngerul în spate – prezenţa unui înger într-un spaţiu citadin (obositor, angoasat) aducând o prospeţime, o dimensiune spirituală şi o formă de reactualizare a elementului spiritual în cetate. Îmbinând atât elemente conceptuale cât  şi plastice, expoziţia „Trăind şi lucrând la Dusseldorf!” tratează cu naturaleţe şi firesc subiecte din cele mai diverse, de la alienarea individului în societatea contemporană şi până la rolul şi locul elementului spiritual în viaţa citadină.
O parte din această experienţă artistică de succes este prezentată în expoziţia de la Galeria Simeza care va avea vernisajul pe data de 26 mai la ora 18. Vă invităm să ne fiţi alături la vernisaj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu